2024

15 октобар 2024

Конкурс за пријем 24 (двадесет четири) кандидата на обуку ради стицања дозволе контролора летења и одговарајућег овлашћења

Контрола летења Србије и Црне Горе SMATSA доо Београд објављује КОНКУРС за пријем 24 кандидата на обуку ради стицања дозволе контролора летења и одговарајућег овлашћења, за потребе Сектора за обласну контролу летења Београд и Сектора за терминалне и аеродромске контроле летења.

23 септембар 2024

100 година Ваздухопловне академије

Контроли летења Србије и Црне Горе SMATSA је уручена плакета за изузетан допринос у формирању Националног тренинг центра Ваздухопловне академије.

03 септембар 2024

Белгијски ANSP skeyes у посети SMATSA

Директор SMATSA, Предраг Јовановић са сарадницима угостио је CEO белгијског ANSP, skeyes, господина Johan Decuyper и COO госпођу Peggy Devestel.

23 август 2024

Оглас за продају комерцијалног отпада

Продаја комерцијалног отпада и расходованих моторних возила.

24 мај 2024

Састанак SMATSA и DHMI, Истанбул

Директор SMATSA, Предраг Јовановић са сарадницима у радној посети заменику директора и члану борда директора турског DHMI, Др Ченгиз Пашаоглуу и његовом тиму.

18 април 2024

SMATSA доо унапредила систем надзора у ваздушном простору

SMATSA доо је извршила имплементацију минималне норме хоризонталног раздвајања ваздухоплова од 3 NM (наутичке миље).

05 април 2024

CPDLC - Controller Pilot Data Link Communications

SMATSA доо придружила се европској породици провајдера који користе CPDLC као допунско средство комуникације контролора летења и посада ваздухоплова.

05 април 2024

SMATSA користи најмодернији АТМ систем у Европи

Од децембра 2023 године SMATSA користи софтверске алате TopSky-ATC система за контролоре летења који су развијени заједничком сарадњом SMATSA и Thales експерата за АТМ системе.

22 март 2024

21. март 2024. године историјски тренутак за SMATSA

SMATSA пустила у оперативни рад два радарска система на две нове локације, на Бесној кобили на југу Србије и у непосредној близини аеродрома Никола Тесла Београд.

17 јануар 2024

Конкурс ВШСС Ваздухопловне академије за упис на студијски програм контрола летења

Висока школа струковних студија Ваздухопловна академија расписала Конкурс за упис студената у прву годину основних струковних студија – студијски програм контрола летења.