SMATSA ваздухопловна академија обележила славу Светог Илију

SMATSA ваздухопловна академија обележила славу Светог Илију

02.08.2019

Другог дана августа, прослављена је слава Свети Илија у SMATSA Ваздухопловној академији у Вршцу.

Месни парох јереј Симеон Васић поздравио је домаћина славе и све присутне, изражавајући велико задовољство због враћања традиције обележавања славе Светог Илије у просторијама Академије. Пренео је благослов владике Никанора, Епархије банатске и честитао свима славу.

Свечаности резања колача присуствовали су директор Контроле летења Србије и Црне Горе Предраг Јовановић, домаћин славе и начелник SMATSA Ваздухопловне академије Милутин Милунов, свештеници протојереј – ставрофор Огњен Вељанчић, јереј Симеон Васић и јереј Ђорђе Стјепановић, као и бројне колеге и пријатељи Академије.

Госте је поздравио домаћин славе начелник Милутин Милунов:

“Изузетно сам срећан и задовољан што на овом месту и у овом тренутку поново славимо Светог Илију, славу свих ваздухопловаца”. Изражавајући велико задовољство што се после дугог низа година слава опет обележава и у SMATSA Ваздухопловној академији, цитирао је владику београдског Атанасија који је током једне посете Контроли летења рекао: “Ви управљате приликама на небу, ви контролишете небо, али господар неба је Свети Илија. Зато је ово ваша слава, и зато не сме да се заборави”.

Подсетио је присутне како се слава ваздухопловаца обележавала раније, са жељом да се настави традиција у годинама које следе.

featured_image
featured_image
featured_image
featured_image