2024

15 oktobar 2024

Konkurs za prijem 24 (dvadeset četiri) kandidata na obuku radi sticanja dozvole kontrolora letenja i odgovarajućeg ovlašćenja

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo Beograd objavljuje KONKURS za prijem 24 kandidata na obuku radi sticanja dozvole kontrolora letenja i odgovarajućeg ovlašćenja, za potrebe Sektora za oblasnu kontrolu letenja Beograd i Sektora za terminalne i aerodromske kontrole letenja.

23 septembar 2024

100 godina Vazduhoplovne akademije

Kontroli letenja Srbije i Crne Gore SMATSA je uručena plaketa za izuzetan doprinos u formiranju Nacionalnog trening centra Vazduhoplovne akademije.

03 septembar 2024

Belgijski ANSP skeyes u poseti SMATSA

Direktor SMATSA, Predrag Jovanović sa saradnicima ugostio je CEO belgijskog ANSP, skeyes, gospodina Johan Decuyper i COO gospođu Peggy Devestel.

23 avgust 2024

Oglas za prodaju komercijalnog otpada

Prodaja komercijalnog otpada i rashodovanih motornih vozila.

24 maj 2024

Sastanak SMATSA i DHMI, Istanbul

Direktor SMATSA, Predrag Jovanović sa saradnicima boravio je u Istanbulu u radnoj poseti zameniku direktora i članu borda direktora turskog DHMI, Dr Čengiz Pašaogluu i njegovom timu.

18 april 2024

SMATSA doo unapredila sistem nadzora u vazdušnom prostoru

SMATSA doo je izvršila implementaciju minimalne norme horizontalnog razdvajanja vazduhoplova od 3 NM (nautičke milje).

05 april 2024

CPDLC - Controller Pilot Data Link Communications

SMATSA doo pridružila se evropskoj porodici provajdera koji koriste CPDLC kao dopunsko sredstvo komunikacije kontrolora letenja i posada vazduhoplova.

05 april 2024

SMATSA koristi najmoderniji ATM sistem u Evropi

Od decembra 2023 godine SMATSA koristi softverske alate TopSky-ATC sistema za kontrolore letenja koji su razvijeni zajedničkom saradnjom SMATSA i Thales eksperata za ATM sisteme.

22 mart 2024

21. mart 2024. godine istorijski trenutak za SMATSA

SMATSA pustila u operativni rad dva radarska sistema na dve nove lokacije, na Besnoj kobili na jugu Srbije i u neposrednoj blizini aerodroma Nikola Tesla Beograd.

17 januar 2024

Konkurs VŠSS Vazduhoplovne akademije za upis na studijski program kontrola letenja

Visoka škola strukovnih studija Vazduhoplovna akademija raspisala Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih studija – studijski program kontrola letenja.