Комуникације у кризним ситуацијама

У Подгорици одржана радионица у организацији Европске комисије и Евроконтрол-а

Комуникације у кризним ситуацијама

20.04.2018

У Подгорици је 18. и 19. априла 2018. године одржана радионица „Комуникације у кризним ситуацијама“ у организацији Европске комисије и Евроконтрол-а. Више од 40 представника контрола летења, ваздухопловних власти и авио-компанија имало је прилику да добије савете и смернице о томе како се најбоље реагује према јавности у случају било какве кризне ситуације у ваздухопловству. Присутнима је пожелела добродошлицу Кила Еванс, шефица комуникација Евроконтрол-а и предложила веће ангажовање целокупног ваздухопловства на друштвеним мрежама у циљу што бољег информисања јавности.

Присутни су имали прилику да учествују у групној вежби замишљене кризне ситуације коју је осмислио Симон Кокс, задужен за оспособљавање новинара из Служби за односе са медијима. Он је рекао да је важно да се формира СМТ (Crisis Мanagement Team) који ће комуницирати са јавношћу посредством социјаних мрежа и који ће у што краћем року правовремено обавештавати јавност. „Кризне ситуације могу да буду извор бројних дезинформација које воде у непотребну панику ако се јавност не обавести на време. Јавност ће осуђивати сваку компанију ако не реагује на кризу а неће критиковати компанију због саме кризе“ рекао је Кокс.

Присутнима су се обратили и представници европских аеродрома и удружења авио-компанија, који су представили своје моделе објављивања вести у кризним ситуацијама. „Циљ је спречити дезинформације и спекулације, у свакој ситуацији треба бити отворен према јавности и она ће то да цени“, закључено је у Подгорици на дводневној радионици на тему „Комуникације у кризним ситуацијама“.

 

featured_image
featured_image