Безбедност

У настојању да са трендом пораста ваздушног саобраћаја унапреди и квалитет пружања услуга у ваздушној пловидби, SMATSA доо посвећује значајну пажњу повећању безбедности, ефикасности и економичности, уз стално праћење и задовољење захтева својих корисника.

Приоритет SMATSA доо је, да кроз управљање идентификованим опасностима и ризицима елиминише или умањи њихов утицај на безбедност пружања услуга, могућност повреде лица, оштећење опреме или негативан утицај на животну средину.

Безбедност је стратешко опредељење и корпоративна вредност SMATSA доо и у том смислу SMATSA доо настоји да обезбеди и пружи безбедно окружење својим запосленима и корисницима услуга.

Пословном стратегијом SMATSA доо дефинисани су јасни, релевантни и остварљиви циљеви пословања SMATSA доо, усаглашени на нивоу организационих јединица и структуре управљања.

Безбедност и квалитет својих услуга SMATSA доо обезбеђује применом нових технологија, унапређењем процедура и процеса и уз константно стручно оспособљавање и усавршавање свих запослених.

SMATSA доо све своје активности спроводи у складу са законским и подзаконским актима Републике Србије и државе Црне Горе, као и са стандардима, захтевима и препорукама међународних организација ICAO, EUROCONTROL, EASA и CANSO.

У сврху достизања високог нивоа безбедности ваздушног саобраћаја, SMATSA доо се одредила да:

  • безбедности ваздушног саобраћаја посвети највећи могући приоритет;
  • обезбеди неопходне услове и средства, као и одговарајуће људске и финансијске ресурсе за несметано и константно унапређење безбедности, ефикасности и економичности;
  • јасно дефинише улогу, задатке и одговорност свих запослених у погледу безбедносног учинка;
  • кроз успостављен процес управљања ризицима врши идентификацију опасности како би се последице ризика елиминисале или умањиле до прихватљивог нивоа;
  • подстиче размену безбедносних информација и искустава са свим заинтересованим странама.

SMATSA доо је, у циљу унапређења квалитета и безбедности услуга које пружа, развила јединствену „културу поверења“, креирала окружење у којем се запослени охрабрују и мотивишу за достављање свих информација, које имају или могу имати утицаја на безбедност ваздушног саобраћаја, без страха да ће бити неправедно третирани, застрашивани или окривљени, али у којој је такође јасно дефинисана граница између прихватљивог и неприхватљивог понашања/деловања.

SMATSA доо пословима унапређења безбедности ваздушног саобраћаја посвећује највећи могући приоритет, изнад и ван свих утицаја и притисака, да ли да су они социјалне, политичке, економске или било које друге природе, тежећи да успостави адекватан баланс између безбедности, ефикасности, капацитета и трошкова пружања услуга.

Инфо центар SMATSA

28март

Образац пријаве кандидата на конкурс за обуку KL

Сви кандидати који су се пријавили за упис…

Детаљније

07март

COOPANS тим

Представници пет од шест пружалаца услуга у ваздушној…

Детаљније

03децембар

Пружаоци услуга у ваздушном саобраћају из Албаније и Северне Македоније придружили су се програму слободног планирања рута у оквиру Иницијативе заједничког неба југоисточне Европе

Албконтрол (Албанија) и М-НАВ (Република Северна Македонија) придружили…

Детаљније

09новембар

Оглас за продају комерцијалног отпада

Контрола летења Србије и Црне Горе SMATSA доо…

Детаљније

05новембар

Састанак директора SMATSA Предрага Јовановића и директора M-NAV Фахрудина Хамидија

4. новембра 2021. године у Центру контроле летења…

Детаљније

20октобар

Министар Момировић у посети Контроли летења Србије и Црне Горе

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић је…

Детаљније

06октобар

Контролори летења по дуалном моделу студија

На основу Меморандума о сарадњи на развоју дуалног…

Детаљније

21мај

Ваздухопловна академија у Вршцу постала део система формалног образовања

Уговор о преносу имовине Ваздухопловне академије у Вршцу…

Детаљније

27април

Оглас за продају комерцијалног отпада

Контрола летења Србије и Црне Горе SMATSA доо…

Детаљније

09фебруар

Конкурс за упис нове класе студената на SAA

    Контрола летења Србије и Црне Горе…

Детаљније