“Настављамо да правимо добре вести”

Мултимедијална изложба инфраструктуре Србије у организацији Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре

“Настављамо да правимо добре вести”

05.07.2018

Прва мултимедијална изложба инфраструктуре Србије отворена је 02. јула 2018. године у згради Главне железничке станице у Савској улици.

Ова несвакидашња изложба која носи назив “Настављамо да правимо добре вести”, организована је поводом обележавања прве године рада Владе РС. Изложбу је отворила министарка Зорана Михајловић.

На свечаном отварању посетиоцима се обратила и кадеткиња SMATSA Ваздухопловне академије у Вршцу Нина Никитин, праунука Виктора Никитина, једног од прва три пилота “Аеропута” из којег су касније настали Јат и Ер Србија.

“Била сам и у Аустралији, прошла Европу, али сам увек желела да се вратим кући у Србију, и да овде постанем пилот. И вратила сам се, и учим у једној од најбољих пилотских академија, у којој раде сјајни људи и велики стручњаци, и то је најбољи доказ да је наше ваздухопловство увелико део Европе и света“ – рекла је она. Нина је овом приликом уручила макету авиона министарки Михајловић.

Отварању изложбе су присуствовали представници дипломатског кора, градоначелник Београда, као и бројни гости и посетиоци. Сви они имали су прилику да се током трајања изложбе подсете свега што је постигнуто у области саобраћаја, инфраструктуре и грађевине.

Своје поставке имале су Контрола летења Србије и Црне Горе, Путеви Србије, Коридори, Ер Србија, Београд на води, Геодетски завод, као и сва предузећа која раде у оквиру овог министарства.

Контроли летења Србије и Црне Горе задовољство је што је била део једне овакве изложбе, јер је имала прилику да грађанима приближи начин рада и реализације пројеката ове компаније.

оком три дана посетиоцима је омогућено да виде опрему коју користе предузећа у ваздушном саобраћају. Посебну пажњу привлачили су пилоти, макете авиона, комуникација контролора летења са посадом авиона који су у ваздуху.

Имали су прилику да виде Титов “Плави воз”, као и најсавременије возове наше железнице. Затим механизацију за прављење путева, ваљке, багере, брзе пуњаче за електричне аутомобиле, дронове, чамце, кутак за наше најмлађе посетиоце.

Током трајања изложбе билетарнице су биле претворене у шалтере институција и јавних предузећа, а њихови запослени су се представили у карактеристичним униформама пилота, контролора, зелезничара, путара, стјуардеса, шефова лучких капетанија.

featured_image
featured_image