Састанак директора SMATSA Предрага Јовановића и директора M-NAV Фахрудина Хамидија

Састанак директора SMATSA Предрага Јовановића и директора M-NAV Фахрудина Хамидија

05.11.2021

4. новембра 2021. године у Центру контроле летења Београд је одржан билатерални састанак директора SMATSA, г. Предрага Јовановића и г. Фахрудина Хамидија, директора пружаоца услуга у ваздушној пловидби Северне Македоније, M-NAV, са сарадницима.

На састанку је потврђен континуитет одличне оперативне и корпоративне сарадње два провајдера, договорени даљи кораци на унапређењу корпоративних односа и подизању свеукупне сарадње на виши ниво.

На састанку је извршен преглед актуелних тема везаних за пословање два провајдера и посебно је истакнут шири значај приступања M-NAV Иницијативи слободног прекограничног планирања рута у југоисточном европском простору / South East Common Sky Initiative Free Route Airspace – SECSI FRA, које је планирано 02. децембра 2021. године.

Оцењено је да се укључивањем  M-NAV у SESCI FRA подиже ниво квалитета услуга у ваздушним просторима надлежности  SMATSA и M-NAV, као и у целокупном ваздушном простору надлежности провајдера SECSI FRA иницијативе, као и да се на овај начин добија додатни квалитет на ширем регионалном нивоу.

Констатовано је да последња саобраћајна прогноза EUROCONTROL и очекиван тренд приближавања обима ваздушног саобраћаја вредностима из 2019. године, дају солидну основу за пуни опоравак пословања провајдера и реализацију инвестиционих и осталих развојних планова и  M-NAV и SMATSA.