Аеродром Вршац – гранични прелаз

Гранична полиција и царина у SAA у Вршцу спроводе исте процедуре као и на сваком другом међународном аеродрому.

Аеродром Вршац – гранични прелаз

22.03.2014

Аеродром SMATSA Ваздухопловне академије у Вршцу данас је, први пут после шест година, поново радио као гранични прелаз. У посебно за те намене направљеним просторијама, гранична полиција и царина су прегледали пашоше и пртљаг делегацији из Румуније која је дошла у званичну посету SAA.

У делегацији, која је прешла гранични прелаз Вршац, били су професор Универзитета за ваздухопловство у Букурешту др Sorin Eugen Zaharia и Dorin Ivascu, директор Regional Air Services на аеродрому Тузла у Румунији. Они су са представницима SMATSA Ваздухопловне академије разговарали о могућностима сарадње а у Вршац су долетели својим авионом Diamond DA42.

Иначе, одлуком Владе Републике Србије из 2006. године, отворен је гранични прелаз на Аеродрому Вршац где царина и полиција, као и на сваком другом Међународном аердорому, спроводе своје процедуре прегледа путника, докумената и пртљага.

Ново успостављање функционисања граничног прелаза веома је важно и за обуку студената SMATSA Ваздухопловне академије, који ће од данас у настави имати и обуку на међународним летовима. Истога дана када и делегација из Румуније, на Аеродром Вршац је слетео и авион из Грчке.

Осим Аеродрома у Сурчину и Нишу, Вршац је трећа ваздушна лука која у централној Србији ради као и гранични прелаз.

featured_image
featured_image
featured_image
featured_image
featured_image