Могуће школовање пилота из Јапана

Ускоро би могла да се успостави сарадња Јапанске пилотске академије и САА - каже директор јапанске Пилотске академије.

Могуће школовање пилота из Јапана

12.03.2014

“Србији и Јапану је развој вазухопловства веома важан. Ми у јапанској Пилотској академији мислимо да услови за школовање пилота морају да буду исти у целом свету“, рекао је директор јапанске Пилотске академије Kenichi Negishi приликом посете SMATSA Ваздухопловној академији у Вршцу. “Ово што сам видео у Вршцу је фантастично и желим да, када се вратим у Јапан, направим детаљан план сарадње наше две Академије. Знам да у Јапану има младих људи који би волели да се школују у Европи а ово је најмодернија академија у Европи коју сам видео”, рекао је Negishi, и у шали признао да је мало љубоморан на флоту SAA, Контролни торањ и тако велики ваздушни простор који SAA има за обуку студената.

Домаћин директору Пилотске академије из Јапана био је начелник SMATSA Ваздухопловне академије Мирко Вранић, који је рекао да је у SAA, за последњих шездесет година, више од две хиљаде пилота завршило обуку и да они данас као успешни пилоти лете за више од 30 светских компанија. ”Очекујемо у наредних петнаест дана потписивање уговора са Air Serbia и школовању њихових студената. То ће представљати један нови квалитет и унапређење нашег бренда а сигуран сам и нови понос града Вршца”, рекао је начелник Вранић новинарима и колегама из Јапана.

Иначе, делегација из Јапана дошла је у посету SMATSA Ваздухопловној академију само дан после уписа нове Априлске класе студената. Гостима из Јапана је речено да је пријемни испит положило десет студената из SAD, Молдавије, Црне Горе и Србије. Настава новој класи почеће у Априлу.

SMATSA ваздухопловна академија у Вршцу, један је од највећих и најискуснијих центара за обуку пилота у Европи. У тој Академији се, рачунајући и Априлску класу, школује 95 будућих пилота из читавог света.

 

featured_image
featured_image