Aerodrom Vršac – granični prelaz

Granična policija i carina u SAA u Vršcu sprovode iste procedure kao i na svakom drugom međunarodnom aerodromu.

Aerodrom Vršac – granični prelaz

22.03.2014

Aerodrom SMATSA Vazduhoplovne akademije u Vršcu danas je, prvi put posle šest godina, ponovo radio kao granični prelaz. U posebno za te namene napravljenim prostorijama, granična policija i carina su pregledali pašoše i prtljag delegaciji iz Rumunije koja je došla u zvaničnu posetu SAA.

U delegaciji, koja je prešla granični prelaz Vršac, bili su profesor Univerziteta za vazduhoplovstvo u Bukureštu dr Sorin Eugen Zaharia i Dorin Ivascu, direktor Regional Air Services na aerodromu Tuzla u Rumuniji. Oni su sa predstavnicima SMATSA Vazduhoplovne akademije razgovarali o mogućnostima saradnje a u Vršac su doleteli svojim avionom Diamond DA42.

Inače, odlukom Vlade Republike Srbije iz 2006. godine, otvoren je granični prelaz na Aerodromu Vršac gde carina i policija, kao i na svakom drugom Međunarodnom aerdoromu, sprovode svoje procedure pregleda putnika, dokumenata i prtljaga.

Novo uspostavljanje funkcionisanja graničnog prelaza veoma je važno i za obuku studenata SMATSA Vazduhoplovne akademije, koji će od danas u nastavi imati i obuku na međunarodnim letovima. Istoga dana kada i delegacija iz Rumunije, na Aerodrom Vršac je sleteo i avion iz Grčke.

Osim Aerodroma u Surčinu i Nišu, Vršac je treća vazdušna luka koja u centralnoj Srbiji radi kao i granični prelaz.

featured_image
featured_image
featured_image
featured_image
featured_image