Почео 55. ATCEUC у Београду

SМАТSА домаћин комитету европских синдиката контролора летења

Почео 55. ATCEUC у Београду

03.04.2019

У Београду је данас отворен 55. ATCEUC (Air Traffic Controllers European Unions Coordination) састанак комитета те организације, која окупља представнике синдиката контролора летења из целе Европе. Присутнима се на почетку обратио директор Контроле летења Србије и Црне Горе Предраг Јовановић:

„Добро дошли у Србију и Београд. Драго ми је да сам овде са вама данас, и хвала на прилици да отворим овај догађај.

Контролори летења данас раде у веома комплексном окружењу. С једне стране су високи регулаторни захтеви, с друге стране висока очекивања корисника, Европске комисије. Суочени смо са сталним порастом обима саобраћаја, новом технологијом. У центру су пружаоци услуга, посебно контролори летења који треба да одговоре на ове изазове.

Као директор сам део социјалног дијалога са синдикатима , и не видим да смо супротне стране за преговарачким столом. На истој смо страни, и морамо да се фокусирамо на партнерство, сарадњу, узајамно уважавање и поверење, јер имамо исти циљ, да унапредимо нашу делатност.
Надам се да ћете у наредна два дана овде наћи одговоре на нека од ових питања.

Желим вам успешан рад и пријатан боравак у Београду. Хвала.”

Састанак се одржава у хотелу Москва, уз присуство око 80 представника европских синдиката, и трајаће до 05.априла, 2019.