Počeo 55. ATCEUC u Beogradu

SMATSA domaćin komitetu evropskih sindikata kontrolora letenja

Počeo 55. ATCEUC u Beogradu

03.04.2019

U Beogradu je danas otvoren 55. ATCEUC (Air Traffic Controllers European Unions Coordination) sastanak komiteta te organizacije, koja okuplja predstavnike sindikata kontrolora letenja iz cele Evrope. Prisutnima se na početku obratio direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Predrag Jovanović:

„Dobro došli u Srbiju i Beograd. Drago mi je da sam ovde sa vama danas, i hvala na prilici da otvorim ovaj događaj.

Kontrolori letenja danas rade u veoma kompleksnom okruženju. S jedne strane su visoki regulatorni zahtevi, s druge strane visoka očekivanja korisnika, Evropske komisije. Suočeni smo sa stalnim porastom obima saobraćaja, novom tehnologijom. U centru su pružaoci usluga, posebno kontrolori letenja koji treba da odgovore na ove izazove.

Kao direktor sam deo socijalnog dijaloga sa sindikatima , i ne vidim da smo suprotne strane za pregovaračkim stolom. Na istoj smo strani, i moramo da se fokusiramo na partnerstvo, saradnju, uzajamno uvažavanje i poverenje, jer imamo isti cilj, da unapredimo našu delatnost.
Nadam se da ćete u naredna dva dana ovde naći odgovore na neka od ovih pitanja.

Želim vam uspešan rad i prijatan boravak u Beogradu. Hvala.”

Sastanak se održava u hotelu Moskva, uz prisustvo oko 80 predstavnika evropskih sindikata, i trajaće do 05.aprila, 2019.