Предраг Jовановић нови директор SMATSA

На предлог Владе Републике Србије, данас је Надзорни одбор Контроле летења Србије и Црне Горе (SMATSA доо Београд) именовао Предрага Јовановића из Београда за директора Контроле летења Србије и Црне Горе

Предраг Jовановић нови директор SMATSA

15.01.2018

Контрола летења Србије и Црне Горе

SMATSA доо Београд

Београд

15.01.2018. године

Саопштење за јавност

На предлог Владе Републике Србије, данас је Надзорни одбор Контроле летења Србије и Црне Горе (SMATSA доо Београд) разрешио дужности Радојицу Ровчанина, и именовао Предрага Јовановића из Београда за директора Контроле летења Србије и Црне Горе.

Предраг Јовановић рођен је 04.12.1955. године. Магистар је техничких наука. Завршио је Саобраћајни факултет  Универзитета у Београду, одсек за ваздушни саобраћај и транспорт. Након завршених студија и скоро двадесетогодишњег искуства у ваздухопловној индустрији на различитим позицијама, од 2000. године постаје савезни ваздухопловни инспектор, а након тога и начелник инспекције ваздушног саобраћаја у Савезном ваздухопловном инспекторату. Део је тима Директората за цивилно ваздухопловство Републике Србије од његовог оснивања, где је обављао послове начелника одељења саобраћајне делатности, директора сектора за безбедност и надзор ваздушног саобраћаја, саветника генералног директора за безбедност ваздушног саобраћаја, директора сектора за обуку и лиценцирање ваздухопловног особља, директора дирекције за ваздушну пловидбу, аеродроме и обезбеђивање у ваздухопловству.

Са функције помоћника директора за ваздушну пловидбу, аеродроме и обезбеђивање ваздухоплова у ДЦВ, Јовановић долази на место директора Контроле летења Србије и Црне Горе, SMATSA доо Београд. Предраг Јовановић је члан Националног ваздухопловног комитета Републике Србије, председник Сталне комисије EUROCONTROL, члан European Air Navigation Planning Group и члан European Aviation Crisis Coordination Cell.

Предраг Јовановић део је тима Владе Републике Србије за отварање ваздушног простора изнад КиМ и члан је и радне групе Владе Републике Србије за израду студије о приступању Републике Србије у функционални блок ваздушног простора.

Говори енглески и руски језик.