Ровчанин уплатио личну помоћ 500.000 динара

"Позивам и остале директоре да личним донацијама покажу да можемо да победимо поплаве", каже Ровчанин.

Ровчанин уплатио личну помоћ 500.000 динара

23.05.2014

Контрола летења Србије и Црне Горе

SMATSA доо

Београд

23.05.2014. године

САОПШТЕЊЕ

Директор Контроле летења Србије и Црне Горе (SMATSA доо) Радојица Ровчанин, уплатио је данас 500.000 динара личне помоћи на рачун Владе Србије за помоћ настрадалима у поплавама. “Иако је Компанија SMATSA већ уплатила велики новац за помоћ настрадалима, желео сам да лично помогнем обнови Србије. Позивам и остале директоре предузећа да личним донацијама покажу и својим запосленима и грађанима Србије да заједно, у координацији са Владом Србије, можемо да победимо поплаве”, каже Ровчанин.

Компанија Контрола летења Србије и Црне Горе (SМАТSА доо) уплатила је на рачун Владе Србије 10 милиона динара хуманитарне помоћи. Пословодство је предложило синдикатима SМАТSА да се запослени одрекну једне дневнице и да тај новац накнадно буде уплаћен на исти рачун Владе. Синдикат SМАТSА већ је издвојио и 500 хиљада динара за куповину роба и материјала који ће бити уручени на терену.

SМАТSА је прихватним центрима за смештај пострадалих у поплавама испоручила 61 душек, 70 ћебади, 70 јастука и 150 комада постељине. Два аутобуса и један аутомобил са возачима стављени су на располагање Војсци Србије на Аеродрому Батајница и користе се за превоз спасилаца. На располагање је стављен и објекат Школског центра Контроле летења на аеродрому Београд од преко 2000 квадрата.

SМАТSА Влади Србије и МУП ставља на располагање флоту од 22 авиона са посадом за превоз људи и терета:

– 2 турбо-елисна авиона Кинг Ер (за превоз 6 путника или 500 килограма терета) који могу слетати на аеродроме Ужице, Краљево, Ниш, Батајница и Сурчин

– 18 једномоторних авиона Цесна 172 (за превоз 3 путника или 200 килограма терета) који могу слетати на више од 30 аеродрома у Србији са травнатом пистом

– 2 двомоторна авиона Цесна 310 (превоз 4 путника или 250 килограма терета) који могу слетати на аеродроме Ужице, Краљево, Ниш, Батајница и Сурчин.