Rovčanin uplatio ličnu pomoć 500.000 dinara

"Pozivam i ostale direktore da ličnim donacijama pokažu da možemo da pobedimo poplave", kaže Rovčanin.

Rovčanin uplatio ličnu pomoć 500.000 dinara

23.05.2014

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore

SMATSA doo

Beograd

23.05.2014. godine

SAOPŠTENJE

Direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA doo) Radojica Rovčanin, uplatio je danas 500.000 dinara lične pomoći na račun Vlade Srbije za pomoć nastradalima u poplavama. “Iako je Kompanija SMATSA već uplatila veliki novac za pomoć nastradalima, želeo sam da lično pomognem obnovi Srbije. Pozivam i ostale direktore preduzeća da ličnim donacijama pokažu i svojim zaposlenima i građanima Srbije da zajedno, u koordinaciji sa Vladom Srbije, možemo da pobedimo poplave”, kaže Rovčanin.

Kompanija Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA doo) uplatila je na račun Vlade Srbije 10 miliona dinara humanitarne pomoći. Poslovodstvo je predložilo sindikatima SMATSA da se zaposleni odreknu jedne dnevnice i da taj novac naknadno bude uplaćen na isti račun Vlade. Sindikat SMATSA već je izdvojio i 500 hiljada dinara za kupovinu roba i materijala koji će biti uručeni na terenu.

SMATSA je prihvatnim centrima za smeštaj postradalih u poplavama isporučila 61 dušek, 70 ćebadi, 70 jastuka i 150 komada posteljine. Dva autobusa i jedan automobil sa vozačima stavljeni su na raspolaganje Vojsci Srbije na Aerodromu Batajnica i koriste se za prevoz spasilaca. Na raspolaganje je stavljen i objekat Školskog centra Kontrole letenja na aerodromu Beograd od preko 2000 kvadrata.

SMATSA Vladi Srbije i MUP stavlja na raspolaganje flotu od 22 aviona sa posadom za prevoz ljudi i tereta:

– 2 turbo-elisna aviona King Er (za prevoz 6 putnika ili 500 kilograma tereta) koji mogu sletati na aerodrome Užice, Kraljevo, Niš, Batajnica i Surčin

– 18 jednomotornih aviona Cesna 172 (za prevoz 3 putnika ili 200 kilograma tereta) koji mogu sletati na više od 30 aerodroma u Srbiji sa travnatom pistom

– 2 dvomotorna aviona Cesna 310 (prevoz 4 putnika ili 250 kilograma tereta) koji mogu sletati na aerodrome Užice, Kraljevo, Niš, Batajnica i Surčin.