Ученици у посети SAA

Ученици Средње стручне школе из Новог Сада посетили SMATSA Ваздухопловну академију у Вршцу

Ученици у посети SAA

11.05.2018

Средња стручна школа из Новог Сада је  у четвртак, 10. маја 2018. године посетила SMATSA Ваздухопловну академију у Вршцу. Будући техничари ваздушног саобраћаја, њих тридесет двоје,  имали су прилику да се упознају са једним од највећих центара за обуку пилота у Европи.

Обишли су школски простор, присуствовали часу теоретске наставе, упознали се са условима школовања на Академији, као и специфичностима које са собом носи једно од најатрактивнијих занимања – пилот.

У пратњи директорке школе,  наставника и искусних инструктора SAA, ученици су се опробали на најсавременијем симулатору  за обуку пилота на ком је могуће изабрати услове летења, тип авиона и аеродром. У обуци се сат времена проведен на симулатору признаје као сат летења на авиону.

Највише пажње посветили су разгледању аеродромског контролног торња, хангара за авионе и флоте од 20 авиона намењених за обуку полазника Академије.

Судећи по утисцима, управо неки од њих ће бити нови полазници SMATSA Ваздухопловне академије у Вршцу, чија најбоља референца су, поред ваздухоплова нове генерације, најсавременијег симулатора летења, врхунске обуке и  искусног инструкторског кадра, полазници из целог света.

featured_image
featured_image
featured_image
featured_image
featured_image