Učenici u poseti SAA

Učenici Srednje stručne škole iz Novog Sada posetili SMATSA Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu

Učenici u poseti SAA

11.05.2018

Srednja stručna škola iz Novog Sada je  u četvrtak, 10. maja 2018. godine posetila SMATSA Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu. Budući tehničari vazdušnog saobraćaja, njih trideset dvoje,  imali su priliku da se upoznaju sa jednim od najvećih centara za obuku pilota u Evropi.

Obišli su školski prostor, prisustvovali času teoretske nastave, upoznali se sa uslovima školovanja na Akademiji, kao i specifičnostima koje sa sobom nosi jedno od najatraktivnijih zanimanja – pilot.

U pratnji direktorke škole,  nastavnika i iskusnih instruktora SAA, učenici su se oprobali na najsavremenijem simulatoru  za obuku pilota na kom je moguće izabrati uslove letenja, tip aviona i aerodrom. U obuci se sat vremena proveden na simulatoru priznaje kao sat letenja na avionu.

Najviše pažnje posvetili su razgledanju aerodromskog kontrolnog tornja, hangara za avione i flote od 20 aviona namenjenih za obuku polaznika Akademije.

Sudeći po utiscima, upravo neki od njih će biti novi polaznici SMATSA Vazduhoplovne akademije u Vršcu, čija najbolja referenca su, pored vazduhoplova nove generacije, najsavremenijeg simulatora letenja, vrhunske obuke i  iskusnog instruktorskog kadra, polaznici iz celog sveta.

featured_image
featured_image
featured_image
featured_image
featured_image