BULATSA и SMATSA у Софији

Размена искустава и унапређење сарадње

BULATSA и SMATSA у Софији

07.06.2018

У Софији је одржан билатерални састанак бугарског пружаоца услуга у ваздушном саобраћају BULATSA и Контроле летења Србије и Црне Горе SMATSA доо  Београд , 04. и 05. јуна 2018. године.

Контролу летења Србије и Црне Горе је представљао директор Предраг Јовановић са сарадницима.

Састанак је био посвећен прегледу досадашње сарадње, и размени искустава и планова везаних за будући развој односа два регионално значајна пружаоца услуга контроле летења. Састанак је протекао у изузетно отвореној и срдачној атмосфери.

Посебно су размотрени аспекти корпоративне сарадње из перспективе генералних директора, оперативна питања између београдског и софијског Центра контроле летења, размењени ставови по питању актуелних иницијатива у региону Југоистока Европе у области управљања ваздушним саобраћајем, размењена искуства и планови у вези модернизације оба провајдера, и договорени даљи  кораци у циљу продубљивања сарадње и развоја односа на свим нивоима.

Наредни састанак два провајдера на нивоу оперативних извршилаца одржаће се у Београду, у Центру контроле летења у другој половини октобра ове године.

featured_image
featured_image