Избор за аутомобил године

За титулу девет конкурената!

Избор за аутомобил године

04.03.2019

П. Ж. | 04. март 2019. 16:41

У Вршцу, на писти Пилотске академије, одржана су дводневна тестирања девет аутомобила који ће се ове године борити за ласкаву титулу

ИЗБОРИ за ”Аутомобил године” у Србији улазе у завршну фазу. У Вршцу, на писти Пилотске академије, одржана су дводневна тестирања девет аутомобила који ће се ове године борити за ласкаву титулу. Жири Асоцијације аутомобилских новинара Србије је, после консултација са Асоцијацијом увозника нових аутомобила и делова Србије, у финални део избора уврстио следеће моделе: “audi A6”, “BMV X5”, “пежо 508”, “хонду CR-V”, “мерцедес – бенц А класе”, “фолксваген туарег”, “шкоду карок”,”форд фокус” и “тојоту королу”.

– Ми већ по традицији бирамо Аутомобил године у Србији – каже за “Новости”, председник Асоцијације аутомобилских новинара Србије – Драган Милутиновић – Сви чланови жирија су већ раније, неки на светским премијерама, неки на нашим стаза већ испробали ове моделе. Овај тест на писти у Вршцу, уз презентације представника компанија које имају кандидате, треба да издвоји најбоље од најбољих.Конкуренција је изузетно жестока и одлучиваће нијансе – каже Милутиновић. За разлику од ранијих година када су бирана четири аутомобила и различитим категоријама, ове године биће изабрамн само један аутомобил који ће се овенчати титулум најбољег на тржишту Србије.

– Жири који чини девет новинара обавио је интензивне дводневне тест вожње финалиста у максимално безбедним условима на аеродрому SAA Пилотске ададемије у Вршцу – каже председник жирија познати аутомобилски новинар Александар Угљешић. – Возила се оцењују и бодују према устаљеним критеријумима а коначну оцену сваког возила дефинише збир освојених поена за елементе као што су дизајн екстеријера и ентеријера, функционалност, удобност,возна динамика, елементи безбедности, економичност и бројни други.

Овогодишњи жири чине познати аутомобилски новинари – Павле Барта (Ауто Република), Александар Туцаковић (РТС), Младен Радуловић (Курир), Никола Радуловић (Ауто), Петар Живковић (Новости), Небојша Линдић (Мобил прес), Владица Шљивић (Пламрејс), Александар Угљешић (“Д-моушн”), Срђан Предојевић (ТВ Прва).

Финално одлучивање биће обављено у наредних десетак дана а резултат ће бити саопштен на Међународном салону аутомобила у Београду који почиње 22. марта.
Ове године биће додељене и специјалне награде за најбоље текстове и фотографије из ове области али, по први пут биће проглашем и најбољи “пи-ар” у ауто-индустрији Србије.

Специјална признања биће додељена и увозницима који су продали највише хибридних односно електричних возила на тржишту.

Извор: Вечерње новости

featured_image
featured_image
featured_image
featured_image
featured_image
featured_image
featured_image