Izbor za automobil godine

Za titulu devet konkurenata!

Izbor za automobil godine

04.03.2019

P. Ž. | 04. mart 2019. 16:41

U Vršcu, na pisti Pilotske akademije, održana su dvodnevna testiranja devet automobila koji će se ove godine boriti za laskavu titulu

IZBORI za ”Automobil godine” u Srbiji ulaze u završnu fazu. U Vršcu, na pisti Pilotske akademije, održana su dvodnevna testiranja devet automobila koji će se ove godine boriti za laskavu titulu. Žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije je, posle konsultacija sa Asocijacijom uvoznika novih automobila i delova Srbije, u finalni deo izbora uvrstio sledeće modele: “audi A6”, “BMV X5”, “pežo 508”, “hondu CR-V”, “mercedes – benc A klase”, “folksvagen tuareg”, “škodu karok”,”ford fokus” i “tojotu korolu”.

– Mi već po tradiciji biramo Automobil godine u Srbiji – kaže za “Novosti”, predsednik Asocijacije automobilskih novinara Srbije – Dragan Milutinović – Svi članovi žirija su već ranije, neki na svetskim premijerama, neki na našim staza već isprobali ove modele. Ovaj test na pisti u Vršcu, uz prezentacije predstavnika kompanija koje imaju kandidate, treba da izdvoji najbolje od najboljih.Konkurencija je izuzetno žestoka i odlučivaće nijanse – kaže Milutinović. Za razliku od ranijih godina kada su birana četiri automobila i različitim kategorijama, ove godine biće izabramn samo jedan automobil koji će se ovenčati titulum najboljeg na tržištu Srbije.

– Žiri koji čini devet novinara obavio je intenzivne dvodnevne test vožnje finalista u maksimalno bezbednim uslovima na aerodromu SAA Pilotske adademije u Vršcu – kaže predsednik žirija poznati automobilski novinar Aleksandar Uglješić. – Vozila se ocenjuju i boduju prema ustaljenim kriterijumima a konačnu ocenu svakog vozila definiše zbir osvojenih poena za elemente kao što su dizajn eksterijera i enterijera, funkcionalnost, udobnost,vozna dinamika, elementi bezbednosti, ekonomičnost i brojni drugi.

Ovogodišnji žiri čine poznati automobilski novinari – Pavle Barta (Auto Republika), Aleksandar Tucaković (RTS), Mladen Radulović (Kurir), Nikola Radulović (Auto), Petar Živković (Novosti), Nebojša Lindić (Mobil pres), Vladica Šljivić (Plamrejs), Aleksandar Uglješić (“D-moušn”), Srđan Predojević (TV Prva).

Finalno odlučivanje biće obavljeno u narednih desetak dana a rezultat će biti saopšten na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu koji počinje 22. marta.
Ove godine biće dodeljene i specijalne nagrade za najbolje tekstove i fotografije iz ove oblasti ali, po prvi put biće proglašem i najbolji “pi-ar” u auto-industriji Srbije.

Specijalna priznanja biće dodeljena i uvoznicima koji su prodali najviše hibridnih odnosno električnih vozila na tržištu.

Izvor: Večernje novosti

featured_image
featured_image
featured_image
featured_image
featured_image
featured_image
featured_image