Петар отпутовао на лечење у Италију

Јовановић: Медицински летови приоритетни

Петар отпутовао на лечење у Италију

31.10.2018

Седамнаестогодишњи дечак Петар Петровић, јутрос у 8 часова је авионом Владе Републике Србије отпутовао у Италију на лечење.

Због неопходности хитног транспорта дечака, који је лечен у Дечијој клиници у Тиршовој, Контрола летења Србије и Црне Горе обезбедила је летење најкраћом рутом. Предраг Јовановић, директор SMATSA је истакао да су медицински летови приоритетни, што значи да имају предност при полетању и слетању.

Дечак је јутрос у пратњи оба родитеља, авионом Владе Републике Србије специјално опредељеним за те намене, отпутовао у Италију на трансплантацију јетре о трошку Републичког фонда за здравствено осигурање.

Пацијент је упућен на лечење у италијански град Бергамо. Болница у Бергаму специјализована је за ту врсту обољења и за трансплантацију јетре. Директорка РФЗО, Сања Радојевић Шкодрић каже да је у случају Петра Петровића важно време, јер је дечаку дијагностикован Бад-Кијаријев синдром који временом доводи до отказивања функције јетре.

Отац дечака Ивица Петровић захвалио се свима на брзој реакцији, одобрењу средстава за лечење у најкраћем року, и транспорт у Италију. Он очекује да ће трансплатација добро проћи и да ће се Петар ускоро вратити здрав у Србију.

featured_image
featured_image
featured_image