SAA dobila nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“

Priznanje je dokaz da je SMATSA Vazduhoplovna akademija opravdala poverenje i potvrdila kvalitete.

SAA dobila nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“

11.12.2014

SMATSA Vazduhoplovna akademija iz Vršca dobila je priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ na manifestaciji „Put ka vrhu“. Nagradu dodeljuju Agencije za tržišne komunikacije, Radio-Televizija Novi Sad, Privredna komora Vojvodine i Fakultet tehničkih nauka. Nagradu je primio načelnik SAA Mirko Vranić, koji je tom prilikom novinarima u Domu Kulture u Kovinu rekao:

„Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ je dokaz da je SMATSA vazduhoplovna akademija iz Vršca još jednom opravdala poverenje i potvrdila svoje kvalitete i da je na samom vrhu kada je obuka pilota u pitanju. Za nas nagrada predstavlja veliku čast i drago nam je što se danas nalazimo na ovako velikom svečanom skupu gde se dodeljuju priznanja svima onima čiji je rad u obrazovanju prepoznat i cenjen. Za nas kao Akademiju nagrada predstavlja podstrek za budućnost i još veći rad sa ciljem da postignemo što bolje rezultate. Sama nagrada predstavlja obavezu da vrednujemo one rezultate koje smo imali do sada i predstavlja novi zadatak za budućnost jer školujemo pilote koji su najbolji u svom poslu, bez obzira u kojoj svetskoj avio-kompaniji rade. Generacije koje se već 60 godina uspešno školuju kod nas takođe su dokaz visokog nivoa obuke koja se neguje već decenijama u SMATSA Vazduhoplovnoj akademiji. Naša Vazduhoplovna akademija jedna je od najvećih i najistaknutijih u čitavoj Evropi. Činimo sve da iz Vršca izađe visoko kvalitetan pilotski kadar koji će na najbolji način u Svetu da predstavlja, ne samo nas kao vazduhoplovnu Akademiju, već i Srbiju. I dalje ćemo unapređivati i teorijsku nastavu i praktični rad instruktora.

Hvalimo se time da imamo sopstveni Aerodrom sa tri piste, naš Kontrolni toranj, flotu od 20 modernih aviona, sopstveno održavanje vazduhoplova i tehnike i pre svega visoko stručan kadar koji će od 104 studenta, koliko ih sada školujemo, napraviti pilote koji će sigurno i bezbedno prevoziti putnike po celom Svetu”.

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ je godišnje priznanje koje se dodeljuje najuspešnijim pojedincima preduzetnicima i institucijama. Priznanje se dodeljuje tokom manifestacije „Put ka vrhu“ čiji je cilj da podstiče i afirmiše preduzetništvo u Srbiji.