SMATSA: uplaćeno 22 miliona dinara

Uplaćeno 22 miliona dinara za nastradale u poplavama, stavljeno na raspolaganje 22 aviona, uručena pomoć u robi.

SMATSA: uplaćeno 22 miliona dinara

06.06.2014

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore

SMATSA doo

Beograd

06.06.2014. godine

S A O P Š T E NJ E

SMATSA: uplaćeno 22 miliona dinara za nastradale u poplavama, stavljeno na raspolaganje 22 aviona, uručena pomoć u robi

Na račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima od poplava danas je uplaćeno 10 miliona dinara od dnevnica kojih su se odrekli zaposleni u SMATSA na osnovu dogovora sa poslovodstvom i sindikatima.

Prethodno, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore uplatila je takođe 10 miliona dinara na isti račun a direktor SMATSA, Radojica Rovčanin, uplatio je 500.000 dinara lične pomoći. „Iako je SMATSA već uplatila veliki novac za pomoć nastradalima, želeo sam da lično pomognem obnovi Srbije. Pozivam i ostale direktore preduzeća da ličnim donacijama pokažu i svojim zaposlenima i građanima Srbije da zajedno, u koordinaciji sa Vladom Srbije, možemo da pobedimo poplave” kaže Rovčanin.

Sindikat SMATSA izdvojio je 500 hiljada dinara za kupovinu roba i materijala koji će biti uručeni na terenu.

Povodom apela za pomoć ugroženima od poplava, koji je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA doo) uputila direktorima EUROCONTROL i CANSO (Organizacija civilnih pružaoca usluga u vazdušnoj plovidbi) Mađarska Kontrola letenja HungaroControl potvrdila je da će Crvenom Krstu uplatiti 8.000 evra. Srbija i Bosna i Hercegovina dobiće po 4.000 evra, potvrđeno je u pismu dostavljenom SMATSA, koja je u skladu sa preporukama resornog ministarstva, zamolila sve Kontrole letenja za novčanu pomoć. SMATSA očekuje da će narednih dana i ostale članice EUROCONTROL i CANSO uplatiti novčanu pomoć za nastradale u poplavama.

SMATSA je prihvatnim centrima za smeštaj postradalih u poplavama isporučila 61 dušek, 70 ćebadi, 70 jastuka i 150 komada posteljine. Dva autobusa i jedan automobil sa vozačima stavljeni su na raspolaganje Vojsci Srbije na Aerodromu Batajnica. Na raspolaganje je stavljen i objekat Školskog centra Kontrole letenja na aerodromu Beograd od preko 2.000 kvadrata.

SMATSA je Vladi Srbije i MUP stavila na raspolaganje flotu od 22 aviona sa posadama za prevoz ljudi i tereta: 2 turbo-elisna aviona King Er (za prevoz 6 putnika ili 500 kilograma tereta), 18 jednomotornih aviona Cesna 172 (za prevoz 3 putnika ili 200 kilograma tereta) i 2 dvomotorna aviona Cesna 310 (prevoz 4 putnika ili 250 kilograma tereta).