Спроведене мере уштеде, остварена безбедност

Ровчанин: Хтео сам личним примером да покажем да можемо да се понашамо друштвено одговорно и да поштујемо мере и одлуке Владе

Спроведене мере уштеде, остварена безбедност

08.05.2014

Директор Контроле летења Србије и Црне Горе (SMATSA) Радојица Ровчанин изјавио је данас да су у тој компанији спроведене мере ради уштеде буџетских средстава и нагласио да су грађани који путују авионом безбедни. Ровчанин је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк, рекао да је укинуо коришћење службених аутомобила административним радницима, платне картице за репрезентацију и дневнице за путовања по земљи. “Хтео сам личним примером да покажем да можемо да се друштвено одговорно понашамо и да поштујемо мере и одлуке Владе”, истакао је Ровчанин. Он је рекао да су линеарно скоро свима у SMATSA смањене плате и да је од тих средстава упућена помоћ болници у Ваљеву, амбуланти на Звездари, клиници у Тиршовој улици, да су купљене књиге за становнике на Косову и Метохији и помогнуто шест народних кухиња на Косову и Метохији. Ровчанин је додао да је у току, уз подршку министра здравља Златибора Лончара и пројекат за донирање и набавку Гама ножа Клиничком центру Србије. Он је подсетио да су процес и преговори о отварању горњих слојева ваздушног простора изнад Косова и Метохије за цивилни саобраћај почели још 2012. године. Ровчанин је додао да је реч о процесу приближавања Приштине и Београда у контексту укупних преговора у Бриселу о нормализацији односа.

Радојица Ровчанин је рекао да Контрола летења Србије и Црне Горе (SMATSA) контролише јужни Јадран, целу Црну Гору, целу Србију и 55 одсто горњег ваздушног простора БиХ.

Ровчанин је додао да је ваздушни саобраћај у експанзији и да Контрола летења Србије и Црне Горе годишње опслужи око 550.000 комерцијалних летова.

Он је поручио грађанима који путују авионом и онима који се евентуално плаше летења да су у добрим рукама, јер су кадрови у области контроле летења и пилоти школовани, професионални и квалитетни.