Sprovedene mere uštede, ostvarena bezbednost

Rovčanin: Hteo sam ličnim primerom da pokažem da možemo da se ponašamo društveno odgovorno i da poštujemo mere i odluke Vlade

Sprovedene mere uštede, ostvarena bezbednost

08.05.2014

Direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Radojica Rovčanin izjavio je danas da su u toj kompaniji sprovedene mere radi uštede budžetskih sredstava i naglasio da su građani koji putuju avionom bezbedni. Rovčanin je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da je ukinuo korišćenje službenih automobila administrativnim radnicima, platne kartice za reprezentaciju i dnevnice za putovanja po zemlji. “Hteo sam ličnim primerom da pokažem da možemo da se društveno odgovorno ponašamo i da poštujemo mere i odluke Vlade”, istakao je Rovčanin. On je rekao da su linearno skoro svima u SMATSA smanjene plate i da je od tih sredstava upućena pomoć bolnici u Valjevu, ambulanti na Zvezdari, klinici u Tiršovoj ulici, da su kupljene knjige za stanovnike na Kosovu i Metohiji i pomognuto šest narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji. Rovčanin je dodao da je u toku, uz podršku ministra zdravlja Zlatibora Lončara i projekat za doniranje i nabavku Gama noža Kliničkom centru Srbije. On je podsetio da su proces i pregovori o otvaranju gornjih slojeva vazdušnog prostora iznad Kosova i Metohije za civilni saobraćaj počeli još 2012. godine. Rovčanin je dodao da je reč o procesu približavanja Prištine i Beograda u kontekstu ukupnih pregovora u Briselu o normalizaciji odnosa.

Radojica Rovčanin je rekao da Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) kontroliše južni Jadran, celu Crnu Goru, celu Srbiju i 55 odsto gornjeg vazdušnog prostora BiH.

Rovčanin je dodao da je vazdušni saobraćaj u ekspanziji i da Kontrola letenja Srbije i Crne Gore godišnje opsluži oko 550.000 komercijalnih letova.

On je poručio građanima koji putuju avionom i onima koji se eventualno plaše letenja da su u dobrim rukama, jer su kadrovi u oblasti kontrole letenja i piloti školovani, profesionalni i kvalitetni.