Učenici u poseti SAA

Učenici Srednje vazduhoplovne škole "Petar Drapšin" iz Beograda posetili SMATSA Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu.

Učenici u poseti SAA

11.04.2014

Učenici Srednje vazduhoplovne škole “Petar Drapšin” iz Beograda posetili su danas  SMATSA Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu. Predstavnici naše pilotske Akademije održali su predavanje budućim vazduhoplovcima posle čega su učenici obišli SAA. Najviše pažnje posvetili su razgledanju flote od 20 aviona i Kontrolnog tornja SAA.

U izjavi za naš sajt učenica Marija Marinković kaže: ”Oduvek sam sanjala da postanem pilot, zato sam upisala Srednju vahduhoplovnu školu, krajnji cilj mi je da se školujem u SAA.

Upoznajući se sa mogućnostima SAA, uvidela sam da ova Akademija pruža bolje mogućnosti u odnosu na slične škole u inostranstvu. Uživala sam u razgovoru sa instruktorima SAA koji su nam preneli svoja iskustva i sve lepote ovog posla I sada sam jos više sigurna da će vazduhoplovstvo biti moj zivotni poziv”. Učenik Nikola Grubić kaže: ”Moj prvi utisak je da je Akademija veoma dobro organizovana, u razgovoru sa predavačima i instruktorima letenja saznao sam dosta toga.

Po završetku Srednje škole planiram da se školujem u SAA i postanem pilot što je moj san od malih nogu. Mnogo toga dobrog sam čuo o Akademiji u Vršcu i sada sam imao priliku da vidim zbog čega je ova Akademija jedna od najboljih u Evropi. Nastava je veoma dobro organizovana i sva pažnja je usmerena napredovanju studenata”.

Predstavnici SAA pozvali su učenike Vazduhoplovne škole “Petar Drapšin” da po završetku Srednje škole upišu SMATSA Vazduhoplovnu akademiju i postanu piloti ili Školski centar Oblasne kontrole letenja u Beogradu i postanu kontrolori letenja.

featured_image
featured_image
featured_image
featured_image