Ученици у посети SAA

Ученици Средње ваздухопловне школе "Петар Драпшин" из Београда посетили SMATSA Ваздухопловну академију у Вршцу.

Ученици у посети SAA

11.04.2014

Ученици Средње ваздухопловне школе “Петар Драпшин” из Београда посетили су данас  SMATSA Ваздухопловну академију у Вршцу. Представници наше пилотске Академије одржали су предавање будућим ваздухопловцима после чега су ученици обишли SAA. Највише пажње посветили су разгледању флоте од 20 авиона и Контролног торња SAA.

У изјави за наш сајт ученица Марија Маринковић каже: ”Одувек сам сањала да постанем пилот, зато сам уписала Средњу вахдухопловну школу, крајњи циљ ми је да се школујем у SAA.

Упознајући се са могућностима SAA, увидела сам да ова Академија пружа боље могућности у односу на сличне школе у иностранству. Уживала сам у разговору са инструкторима SAA који су нам пренели своја искуства и све лепоте овог посла И сада сам јос више сигурна да ће ваздухопловство бити мој зивотни позив”. Ученик Никола Грубић каже: ”Мој први утисак је да је Академија веома добро организована, у разговору са предавачима и инструкторима летења сазнао сам доста тога.

По завршетку Средње школе планирам да се школујем у SAA и постанем пилот што је мој сан од малих ногу. Много тога доброг сам чуо о Академији у Вршцу и сада сам имао прилику да видим због чега је ова Академија једна од најбољих у Европи. Настава је веома добро организована и сва пажња је усмерена напредовању студената”.

Представници SAA позвали су ученике Ваздухопловне школе “Петар Драпшин” да по завршетку Средње школе упишу SMATSA Ваздухопловну академију и постану пилоти или Школски центар Обласне контроле летења у Београду и постану контролори летења.

featured_image
featured_image
featured_image
featured_image