U SAA završena obuka pilota BC

U SAA uspešno završeno školovanje pilota Vojske Srbije za upravljanje dvomotornim avionom Piper Seneca V.

U SAA završena obuka pilota BC

17.06.2014

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore

SMATSA doo

Beograd

17.06.2014. godine

 

S A O P Š T E NJ E

U SMATSA Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu (SAA) uspešno je završeno školovanje pilota Vojske Srbije za upravljanje dvomotornim avionom Piper Seneca V. Obuka je realizovana na osnovu molbe Vojske Srbije u cilju angažovanja tog tipa vazduhoplova za potrebe fotografisanja iz vazduha i snimanja (AFS) područja ugroženog poplavama. Praktičnu i nastavu na simulatoru FNPT II uspešno su završile starešine VS: Davor Marković, Branislav Ćirković, Stevan Vuković i Zoran Marković. Program obuke obuhvatao je i vežbe normalnih i vanrednih postupaka u avionu za klasu višemotornih aviona – MEP (land).

Sa predstavnicima Vojske Srbije u toku su razgovori u vezi sa pružanjem pomoći za vođenje kontinualne plovidbenosti aviona Piper Seneca V u servisnom centru SMATSA Vazduhoplovne akademije.

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA doo) odgovoriće pozitivno na sve molbe Vojske Srbije za buduću obuku pilota i ostalog vazduhoplovnog osoblja u cilju sanacije posledica poplava kao i unapređenja svih segmenata srpskog vazduhoplovstva.