SMATSA донирала возила за Зубин Поток и пећки округ

Јовановић: "Велико задовољство јер помажемо нашем народу на КиМ".

SMATSA донирала возила за Зубин Поток и пећки округ

19.03.2019

Контрола летења Србије и Црне Горе донирала је два аутомобила српским институцијама на Косову и Метохији, а примопредаји возила, која ће користити Центар за екологију и развој спорта у Зубином Потоку и Пећки округ присуствовали су директор SMATSA Предраг Јовановић и директор за Канцеларију за КиМ Марко Ђурић.

Јовановић је навео да се SMATSA прошле године придружила иницијативи председника Србије Александра Вучића, да се помогне нашем народу у јужној покрајини и да ове године наставља ту акцију.

“Велико нам је задовољство што можемо нашем народу на Косову и Метохији у извесној мери да олакшамо живот. Сви који су остали да живе на КиМ заслужују сву нашу помоћ и захвалност јер бране српство и Србију”, нагласио је Јовановић и додао да ће SMATSA наставити са оваквим акцијама.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је рекао да се донацијом возила SMATSA показала као друштвено одговорна компанија, и као пример другим институцијама у Србији да се активније ангажују и помогну одрживости и опстанку српског народа у јужној покрајини.

Ђурић је захвалио руководству SMATSA које је, како је рекао, препознало свој део одговорности истичући да ће возила помоћи лакшем функционисању наших институција на КиМ.

”Значиће и једну људску бригу за људе који су у тешком положају не својом кривицом, и којима је потребно више бриге и пажње да би могли свакодневно да функционишу”, навео је Ђурић и позвао све инститиције и компаније у Србији да следе пример SMATSA.

Подсетио је и да Влада Србије, на иницијативу председника Србије, тренутно реализује више од 140 пројеката подршке нашем народу на КиМ у оквиру којих се граде нове школе, вртићи, болнице.

”О КиМ не треба да се брину само државне институције, већ и све друге установе, организације и привредни субјекти”, поручио је директор Канцеларије за КиМ.

Начелница Пећког округа Винка Радосављевић, захвалила је руководству SMATSA које је, како је истакла, само иницирало акцију помоћи српском народу на КиМ.

”Важан нам је осећај да још неко, осим државе Србије која је сваки дан присутна на КиМ, жели да стане иза Срба на КиМ и подржи то што су одлучили да остану и бране Србију у тешким условима”, рекла је Радосављевић и позвала појединце, установе и компаније не само да донирају, већ и да посете КиМ и да се упознају са начином живота Срба у јужној покрајини.

SMATSA је прошле године донирала теренско возило општини Звечан које користи Центар за социјални рад у Зубином Потоку.

featured_image
featured_image
featured_image