SMATSA donirala vozila za Zubin Potok i pećki okrug

Jovanović: "Veliko zadovoljstvo jer pomažemo našem narodu na KiM".

SMATSA donirala vozila za Zubin Potok i pećki okrug

19.03.2019

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore donirala je dva automobila srpskim institucijama na Kosovu i Metohiji, a primopredaji vozila, koja će koristiti Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku i Pećki okrug prisustvovali su direktor SMATSA Predrag Jovanović i direktor za Kancelariju za KiM Marko Đurić.

Jovanović je naveo da se SMATSA prošle godine pridružila inicijativi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da se pomogne našem narodu u južnoj pokrajini i da ove godine nastavlja tu akciju.

“Veliko nam je zadovoljstvo što možemo našem narodu na Kosovu i Metohiji u izvesnoj meri da olakšamo život. Svi koji su ostali da žive na KiM zaslužuju svu našu pomoć i zahvalnost jer brane srpstvo i Srbiju”, naglasio je Jovanović i dodao da će SMATSA nastaviti sa ovakvim akcijama.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je rekao da se donacijom vozila SMATSA pokazala kao društveno odgovorna kompanija, i kao primer drugim institucijama u Srbiji da se aktivnije angažuju i pomognu održivosti i opstanku srpskog naroda u južnoj pokrajini.

Đurić je zahvalio rukovodstvu SMATSA koje je, kako je rekao, prepoznalo svoj deo odgovornosti ističući da će vozila pomoći lakšem funkcionisanju naših institucija na KiM.

”Značiće i jednu ljudsku brigu za ljude koji su u teškom položaju ne svojom krivicom, i kojima je potrebno više brige i pažnje da bi mogli svakodnevno da funkcionišu”, naveo je Đurić i pozvao sve institicije i kompanije u Srbiji da slede primer SMATSA.

Podsetio je i da Vlada Srbije, na inicijativu predsednika Srbije, trenutno realizuje više od 140 projekata podrške našem narodu na KiM u okviru kojih se grade nove škole, vrtići, bolnice.

”O KiM ne treba da se brinu samo državne institucije, već i sve druge ustanove, organizacije i privredni subjekti”, poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević, zahvalila je rukovodstvu SMATSA koje je, kako je istakla, samo iniciralo akciju pomoći srpskom narodu na KiM.

”Važan nam je osećaj da još neko, osim države Srbije koja je svaki dan prisutna na KiM, želi da stane iza Srba na KiM i podrži to što su odlučili da ostanu i brane Srbiju u teškim uslovima”, rekla je Radosavljević i pozvala pojedince, ustanove i kompanije ne samo da doniraju, već i da posete KiM i da se upoznaju sa načinom života Srba u južnoj pokrajini.

SMATSA je prošle godine donirala terensko vozilo opštini Zvečan koje koristi Centar za socijalni rad u Zubinom Potoku.

featured_image
featured_image
featured_image