SMATSA vazduhoplovna akademija obeležila slavu Svetog Iliju

SMATSA vazduhoplovna akademija obeležila slavu Svetog Iliju

02.08.2019

Drugog dana avgusta, proslavljena je slava Sveti Ilija u SMATSA Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu.

Mesni paroh jerej Simeon Vasić pozdravio je domaćina slave i sve prisutne, izražavajući veliko zadovoljstvo zbog vraćanja tradicije obeležavanja slave Svetog Ilije u prostorijama Akademije. Preneo je blagoslov vladike Nikanora, Eparhije banatske i čestitao svima slavu.

Svečanosti rezanja kolača prisustvovali su direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Predrag Jovanović, domaćin slave i načelnik SMATSA Vazduhoplovne akademije Milutin Milunov, sveštenici protojerej – stavrofor Ognjen Veljančić, jerej Simeon Vasić i jerej Đorđe Stjepanović, kao i brojne kolege i prijatelji Akademije.

Goste je pozdravio domaćin slave načelnik Milutin Milunov:

“Izuzetno sam srećan i zadovoljan što na ovom mestu i u ovom trenutku ponovo slavimo Svetog Iliju, slavu svih vazduhoplovaca”. Izražavajući veliko zadovoljstvo što se posle dugog niza godina slava opet obeležava i u SMATSA Vazduhoplovnoj akademiji, citirao je vladiku beogradskog Atanasija koji je tokom jedne posete Kontroli letenja rekao: “Vi upravljate prilikama na nebu, vi kontrolišete nebo, ali gospodar neba je Sveti Ilija. Zato je ovo vaša slava, i zato ne sme da se zaboravi”.

Podsetio je prisutne kako se slava vazduhoplovaca obeležavala ranije, sa željom da se nastavi tradicija u godinama koje slede.

featured_image
featured_image
featured_image
featured_image